تاریخ انتشار : سه‌شنبه 29 جولای 2025 - 12:52
کد خبر : 7370

به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان؛

جلسات کمیسیون سلامت و تغذیه ذیل سند ملی افق ۱۴۱۱ آغاز شد

جلسات کمیسیون سلامت و تغذیه ذیل سند ملی افق ۱۴۱۱ آغاز شد
با حضور اعضای دستگاه‌های اجرایی، نخستین نشست کمیسیون سلامت و تغذیه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان هرمزگان برگزار شد.

به گزارش دهنا؛به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان؛ اولین جلسه کمیسیون سلامت و تغذیه ذیل کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان هرمزگان، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و با حضور نمایندگان کمیسیون‌های تخصصی برگزار شد.در این جلسه، مسئولان بر ضرورت اقدام فوری برای بهبود وضعیت امنیت غذایی استان تأکید کردند و برنامه‌های مرتبط با اجرای سند ملی امنیت غذا و تغذیه با افق ۱۴۱۱ مورد بررسی قرار گرفت.

مهندس آذر بنگلی رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان هرمزگان در این نشست اظهار کرد: استان هرمزگان متأسفانه جزو هفت استان ناامن غذایی کشور شناخته شده است و در برخی شاخص‌های کلیدی، روندی نزولی و نگران‌کننده مشاهده می‌شود.

مهندس بنگلی افزود: سند ملی امنیت غذا و تغذیه که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده، دارای ۱۷ هدف کلان است و برای اجرا به استان‌ها ابلاغ شده است. این سند از سال ۱۴۰۲ تا افق ۱۴۱۱ تدوین شده و در استان هرمزگان در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه از ابتدای ابلاغ سند تاکنون، کمیسیون‌های مختلفی تشکیل شده‌اند؛ خاطرنشان کرد: از جمله کمیسیون اقتصادی به ریاست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کمیسیون استاندارد و اکنون نیز کمیسیون سلامت و تغذیه که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شده است.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان هرمزگان گفت: فرهنگ‌سازی و ارتقاء سواد تغذیه‌ای از سال ۱۳۹۲ در استان در حال پیگیری است و همچنان نیاز به توسعه جدی دارد. تغذیه صحیح، رکن بنیادین سلامت جامعه و کاهش بیماری‌هاست.

به گفته مهندس بنگلی؛ ناامنی غذایی تنها به معنای گرسنگی نیست، بلکه با خود انواع سوءتغذیه، بیماری‌های مزمن، افت کیفیت زندگی و هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای به همراه دارد.

دکتر علی حیرانی دبیر کمیسیون سلامت و تغذیه استان هرمزگان نیز در این نشست اظهار کرد: باعث خوشحالی است که جلسات بین‌بخشی با حضور فعال اعضا در حال برگزاری است. تغذیه، از عوامل اصلی و قابل مداخله در کنترل و پیشگیری از بیماری‌هاست.

دکتر حیرانی با بیان اینکه استان هرمزگان به دلیل پهناوری، تنوع اقلیمی و پراکندگی جمعیت، با چالش‌های جدی در حوزه تغذیه مواجه است، گفت: از جمله شاخص‌های جهانی که وضعیت نگران‌کننده‌ای دارد، لاغری و کوتاه‌قدی در میان کودکان است که نیازمند اقدامات عملی و فوری است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با اشاره به اینکه تغذیه از دو جنبه قابل بررسی است؛ توضیح داد: یکی ایمنی و سلامت غذا که از مزرعه تا کارخانه و سفره مردم باید تحت نظارت باشد تا مواد غذایی فاقد سموم و عوامل بیماری‌زا باشند. دیگری امنیت غذایی است؛ یعنی دسترسی همگانی، مداوم و مقرون‌به‌صرفه به مواد غذایی متنوع از تمام گروه‌های غذایی.

به گفته دبیر کمیسیون سلامت و تغذیه استان هرمزگان؛ بر اساس شاخص‌های اعلامی، در سال ۱۳۹۵ استان هرمزگان یکی از استان‌های بسیار ناامن غذایی کشور بود و هنوز نیز در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.

دکتر حیرانی تاکید کرد: برای بهبود این وضعیت، طرحی جامع در دست تدوین است که با همکاری دستگاه‌ها، پوشش غذایی مناسب در همه نقاط استان را هدف‌گذاری کرده است.

گفتنی است؛ در ادامه این نشست، اعضای حاضر، در خصوص چالش‌ها و رفع موانع به گفتگو پرداختند تا در جلسات آتی با احصاء مشکلات بتوانند اقداماتی اثرگذار در سطح استان به مرحله اجرایی برسد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.